Pomoc pre CENTRUM MEMORY: NaturaMed zdvojnásobí každý jeden dar

Zabúdanie možno patrí k životu, no problémy s pamäťou netreba podceňovať. Preto sme sa rozhodli podporiť projekt „Život s pánom Alzheimerom“ a pomôcť môžete aj vy.

Pomoc pre CENTRUM MEMORY: NaturaMed zdvojnásobí každý jeden dar

Alzheimerova choroba je najčastejšou formou demencie. Ničí nervové bunky a spojenia medzi nimi, čo sa prejavuje v kvalite života postihnutého. Medzi prvé varovné signály patrí zhoršenie pamäti, zabúdanie mien alebo nedávnych udalostí, neschopnosť rozpoznávať známe miesta a orientovať sa v čase. Len na Slovensku ňou trpí 40 až 60-tisíc ľudí a toto číslo z roka na rok rastie.

Výskyt Alzheimerovej choroby priamo súvisí so starnutím populácie, no čím skôr sa začne s efektívnou liečbou, tým väčšia je šanca na zmiernenie priebehu ochorenia. Aj to je úlohou Centra Memory, ktoré sa denne stará o ľudí s Alzheimerovou chorobou v rôznych štádiách.

Poskytuje bezplatné testovanie pamäti, včasný skríning porúch pamäti a odbornú starostlivosť vrátane špeciálnych terapií pod vedením odborníkov. Medzi ne patrí napríklad tréning pamäti, muzikoterapia, arteterapia a ďalšie podľa individuálnych potrieb jednotlivcov. Na tréningy pamäti chodia nielen ľudia s diagnózou demencie, ale aj zdraví seniori, ktorí si takto trénujú pamäť a zároveň spoznávajú nových ľudí.

Každá pomoc sa počíta 2-násobne

Každý senior by mal dôstojne prežiť jeseň svojho života, a preto sme sa stali partnerom projektu „Život s pánom Alzheimerom“. A vy takisto môžete podať pomocnú ruku. Navštívte do 27. novembra stránku www.dobrakrajina.sk, kde nájdete sekciu s projektom Centra Memory, alebo kliknite na banner vpravo „Podporím“. Pomôžete hneď dvakrát, pretože NaturaMed teraz zdvojnásobí každý váš dar. Príspevok ako aj jeho výška je dobrovoľná. Vyzbierané peniaze budú použité na materiálnu podporu tréningov pamäte, ktoré zabezpečuje centrum pre všetkých seniorov.

Viac informácií získate na www.dobrakrajina.sk.

On-line poradňa
MUDr. Iveta Plšeková
MUDr. Iveta Plšeková
Obvodná lekárka v Petržalke

Chcete sa opýtať na naše doplnky stravy a ich užívanie, opýtajte sa v online poradni našich odborníkov z pohodlia domova.

On-line poradňa