Rozchodnica ružová zlepšuje sexuálne funkcie mužov

Rozchodnica ružová zlepšuje sexuálne funkcie mužov

Užívanie rozchodnice ružovej (Rhodiola rosea L.) vedie k zlepšeniu sexuálnych funkcií u mužov. Zo štúdie vyplynulo, že u 74 % mužov s erektilnou dysfunkciou a/alebo predčasnou ejakuláciou došlo po podávaní rozchodnice ružovej v množstve 150 až 200 mg/deň k podstatnému zlepšeniu sexuálnych funkcií, normalizácii prostatickej tekutiny a zvýšeniu množstva 17-ketosteroidov v moči. Rozchodnica ružová je využívaná tiež na zlepšenie fyzickej výkonnosti a odolnosti pri fyzickej záťaži. Zo štúdie zahrňujúcej nešportovcov vystavených maximálnej fyzickej záťaži i profesionálnych športovcov vyplynulo, že rozchodnica ružová zvyšuje fyzickú pracovnú kapacitu a výrazne skracuje čas regenerácie medzi jednotlivými úsekmi intenzívneho cvičenia. Pozitívny vplyv suplementácie rozchodnice ružovej na vytrvalostnú výkonnosť potvrdila aj ďalšia zo štúdií.

Rozchodnica ružová sa v tradičnej medicíne dlhodobo používa na stimuláciu nervového systému, na liečbu únavy a depresie spôsobenej stresom, na zvýšenie fyzickej výkonnosti a pracovnej produktivity a na liečbu gastrointestinálnych problémov a impotencie.

 

Zdroje:

https://www.mdpi.com/1420-3049/27/12/3902

Späť do odbornej sekcie
On-line poradňa
MUDr. Iveta Plšeková
MUDr. Iveta Plšeková
Obvodná lekárka v Petržalke

Chcete sa opýtať na naše doplnky stravy a ich užívanie, opýtajte sa v online poradni našich odborníkov z pohodlia domova.

On-line poradňa