Prečo by výživové doplnky nemali chýbať v živote každého z nás?

Prečo by výživové doplnky nemali chýbať v živote každého z nás?

3 minúty čítanie 2508

V dnešnej dobe je kladený veľký dôraz na zdravý životný štýl a stravu, čo je nepochybne správne. Na trhu je tiež obrovské množstvo výživových doplnkov, ktoré nám v tomto zdravom trende majú pomáhať. Ako si ale vybrať tie správne a prečo sú vlastne tieto doplnky také dôležité?

Zdravý životný štýl verzus uponáhľaná doba

Iste sa zhodneme na tom, že dnešná doba je veľmi uponáhľaná. Neustále sa niekam ponáhľame, máme pocit, že nič nestíhame a často sa kvôli tomu necítime dobre. Často týmto spôsobom žijeme na úkor svojho zdravia. Trend dnešnej doby je žiť a jesť zdravo. Ale ruku na srdce, koľko z nás má čas a ochotu zaoberať sa hlbším prenikaním do tejto témy?

Verím, že veľa z vás túži žiť ako podľa knihy o zdraví, ale veľakrát to skrátka nie je v našich silách. Stres dnešnej doby, spoliehanie sa na fast foody, nedostatočný pitný režim. To všetko spolu s nedostatkom pohybu a znečisteným životným prostredím prispieva k stavu, v ktorom sa väčšina z nás nachádza. Unavení, bez energie a s nedostatkom väčšiny vitamínov v tele. A práve pre vás sú výživové doplnky vítaným pomocníkom.

Prečo a aké doplnky užívať

Dnešná doba sa v oblasti stravy vyznačuje z veľkej časti priemyselne spracovanými potravinami. Aj poloha našej republiky sa nemôže chváliť mnohými čerstvými surovinami, ako sú napríklad ryby, a preto sme závislí od dovozu potravín z prímorských štátov. Výživové doplnky tak môžu byť najjednoduchšou cestou, ako sa vyrovnať s tým, že stravovacie možnosti úplne nevyhovujú nášmu organizmu.

To, aké doplnky vybrať, nie je úplne jednoduché povedať. Vždy by sme mali mať na pamäti, že neexistuje jedna jediná pilulka, ktorá by vyriešila všetky naše neduhy a nedostatky. Preto by sme sa mali rozhodnúť, aký konkrétny problém chceme riešiť. Môže to byť posilnenie imunity, nedostatok energie a únava či bolesti kĺbov, ale aj problematická pleť, porucha krvotvorby či problémy s očami.

Pri výbere konkrétneho doplnku je potrebné sledovať predovšetkým zloženie a vstrebateľnosť, ale tiež napríklad pomer ceny a výkonu. Vplyvom presýtenosti trhu sa objavujú aj doplnky, ktoré nielen neobsahujú sľubované množstvo potrebnej látky, ale navyše sú predražené a často ich výrobcovia nedbajú ani na vplyv ich výroby na životné prostredie.

NaturaMed s čistým svedomím

Ako ste si už mohli prečítať v niektorých z našich predchádzajúcich článkov, naša firma zaberá nielen na európskom, ale aj na slovenskom trhu výsadné postavenie. Je pre nás skutočne dôležité nielen to, aby v našich doplnkoch bolo sľubované množstvo účinnej látky, ale snažíme sa pre vás udržiavať naše produkty aj na príjemnej cenovej hladine. Chceme, aby si ich tak mohol dovoliť každý a nikto z nás nemusel premýšľať, či môže investovať do svojho zdravia.

Rovnako je pre nás veľmi dôležité, aby výroba našich doplnkov prebiehala napríklad vo vzťahu k zvieratám čo najhumánnejším spôsobom a aby mala minimálny dopad na životné prostredie. Je na vás, ktorý z výživových doplnkov si vyberiete, ale za našu značku dáme ruku do ohňa.

Účinnosť našich preparátov dokazujú tisíce našich klientov, recenzentov, obyčajných ľudí, ktorí majú tvár aj konkrétne meno. Je to vaša rodina, vaši susedia a môžete k nim patriť aj VY.

Pridať komentár

Sdílet

Mohlo by vás zaujímať

On-line poradňa
MUDr. Iveta Plšeková
MUDr. Iveta Plšeková
Obvodná lekárka v Petržalke

Chcete sa opýtať na naše doplnky stravy a ich užívanie, opýtajte sa v online poradni našich odborníkov z pohodlia domova.

On-line poradňa