Bylinky na koncentráciu: podporte svoj mozog prírodnou cestou

Bylinky na koncentráciu: podporte svoj mozog prírodnou cestou

3 minúty čítanie 1891

Radi by ste si zapamätali viac? Potrebovali by ste sa lepšie sústrediť? V tom prípade určite vyskúšajte bylinky, ktoré priaznivo pôsobia na váš mozog. Sú to najmä tieto tri:

Tajuplný koreň ženšenu pravého

Existuje viacero odrôd ženšenu. Ten, ktorý prospieva mozgu, nervovej sústave a celkovo povzbudzuje celé telo, je tzv. pravý ženšen Panax Ginseng C. A. Meyer. Zvláštny je v tom, že musí dôjsť do určitej zrelosti, aby boli jeho účinky čo najvyššie. 

Ženšen tiež podporuje vitalitu a sexuálnu výkonnosť. Prispieva k psychickej odolnosti a na koncentráciu mysle by ste ťažko hľadali niečo lepšie.

Ženšen sa najpohodlnejšie užíva vo forme prášku – zomletého koreňa v kapsulách. Ak ste ho zatiaľ nemali, rozhodne by ste mali vyskúšať ŽenŠen Energy+. Stačí kliknúť sem a objednať si vzorku zadarmo.

Voňavý rozmarín povzbudí pamäť

Skoro každý ho má vo svojej bylinkovej záhradke a pritom netuší, aký je to poklad. Už jeho intenzívna aróma napovedá, že pôsobí povzbudivo na našu psychiku. Zároveň upokojí napnuté nervy a pomôže uľaviť od stresu. 

Rozmarín mali rady už naše babičky na podporu koncentrácie a pamäte. Pomôže pri učení a vo chvíľach, keď sa potrebujeme dlhodobejšie sústrediť na dôležitú úlohu. Skvelý je napríklad počas niekoľkohodinového riadenia auta. 

Vedeli ste, že účinky byliniek môžete využiť aj inak, než v čaji alebo výživovom doplnku? Rozmarín je ideálnym príkladom toho, že nám veľmi prospievajú aj éterické oleje. Na podporu mysle si dajte pár kvapiek do arómalampy. 

Čierne korenie je fajn tiež na vonkajšie použitie

Čierne korenie dnes poznáme najmä ako korenie. V skutočnosti je toho ale oveľa viac. Čierne korenie je tiež bylinou s veľmi silnými účinkami. Dokonca sa pôvodne používalo zvonka – podporuje prekrvenie pokožky, dokáže prehriať a lokálne pôsobí aj mierne analgeticky. Skvelé je na stuhnuté svaly.

Vnútorne ho užívame ako stimulant. Povzbudzuje činnosť mozgu a nervovej sústavy a podporuje jeho vitalitu. To sú dôvody, prečo aj čierne korenie nájdeme vo výživových doplnkoch na podporu sústredenia. 

ŽenŠen Energy+

ŽenŠen Energy+ Mesačné balenie

Spojenie 5 000 rokov čínskej histórie využívania koreňa ženšenu s najmodernejšou technológiou. Jedinečný produkt obsahujúci pravý Panax ginseng C. A Meyer, podporí Vaše celkové duševné zdravie a pomôže Vám udržať dostatok energie na každodenné činnosti.

Pridať komentár

Sdílet

Mohlo by vás zaujímať

On-line poradňa
MUDr. Iveta Plšeková
MUDr. Iveta Plšeková
Obvodná lekárka v Petržalke

Chcete sa opýtať na naše doplnky stravy a ich užívanie, opýtajte sa v online poradni našich odborníkov z pohodlia domova.

On-line poradňa