Chróm: málo známa pomoc pri chudnutí, ktorá pomáha aj proti únave

Chróm: málo známa pomoc pri chudnutí, ktorá pomáha aj proti únave

2 minúty čítanie 1675

Tento prvok je mnohým známy len z krížoviek. Jeho vplyv na zdravie bol však objavený už v 18. storočí. Zistite, na čo je chróm dobrý a ako ho je možné doplniť.

Nie je chróm ako chróm

Všetci ho máme doma v podobe kovu. V ľudskom tele sa však vyskytuje v inom stave. Tieto dva typy chrómu by sa nemali zamieňať. 

Existuje tzv. trojmocná forma chrómu, ktorá je zdraviu prospešná, a šesťmocná forma, ktorá je naopak nebezpečná. Ohrození môžu byť napríklad tí, ktorí pracujú s chemikáliami. Chróm je pre život nevyhnutný. Ak sa ho rozhodnete doplniť, máme pre vás šikovný tip: užívajte ho spolu s vitamínom C. Tento malý pomocník pomôže s jeho absorpciou

Vedeli ste, že chróm je dobrý pri chudnutí?

Chróm sa podieľa na normálnom metabolizme cukrov, tukov a bielkovín. Stručne povedané, pomáha telu správne využiť tieto živiny, ktoré prijímame z potravy. Okrem toho udržiava stabilnú hladinu cukru v krvi. A práve to je pri chudnutí dôležité.

Chróm ovplyvňuje účinok inzulínu – hormónu, ktorý z cukru vytvára energiu na fungovanie organizmu. Preto je obzvlášť dôležitý pre diabetikov.

Ďalšou výhodou tohto prvku je fakt, že znižuje chuť na sladké. Pre mnohých ľudí je to kameň úrazu – snažia sa jesť zdravo a majú dostatok pohybu, ale často skončia s neodolateľným vlčím hladom po sladkostiach. Ste jedným z nich? 

Ako rozpoznať možný nedostatok chrómu?

Nízku hladinu chrómu možno spoľahlivo zistiť len krvnými testami. Na svoj nedostatok však dokáže upozorniť aj sám, a to únavou, vyčerpanosťou, podráždenosťou alebo neurologickými problémami. Keďže je známe, že tieto príznaky sprevádzajú mnohé iné ochorenia, laik pravdepodobne sám nedostatok chrómu nezistí. 

Odporúčame častú konzumáciu potravín bohatých na chróm: orechy a semienka, strukoviny, droždie, med alebo citrusové plody. Nanešťastie sa chróm z potravín v tele absorbuje pomerne málo. Preto je chróm vo forme výživových doplnkov spoľahlivým riešením v rámci redukčnej diéty.

Vyskúšajte ReduXin Forte 1+1 zadarmo!

 

ReduXin

ReduXin Špeciálna ponuka 1+1

Produkt založený na glukomanane, jedinej zložke schválenej zdravotnými inštitúciami pre účinné chudnutie. Glukomanan je vláknina, ktorá zaplní Váš žalúdok a zanechá tak menej miesta na jedlo. Ide o jedinú látku certifikovanú EÚ, ktorá preukázateľne redukuje telesnú váhu.

Vaše komentáre

Anna Keresztényi

Vyskúšala by som ReduXin Forte 1+1 zadarmo

Pridať komentár

Sdílet

Mohlo by vás zaujímať

On-line poradňa
MUDr. Iveta Plšeková
MUDr. Iveta Plšeková
Obvodná lekárka v Petržalke

Chcete sa opýtať na naše doplnky stravy a ich užívanie, opýtajte sa v online poradni našich odborníkov z pohodlia domova.

On-line poradňa