Poznáte olej z lososa? Je to poklad pre Vaše srdce a mozog!

Poznáte olej z lososa? Je to poklad pre Vaše srdce a mozog!

2 minúty čítanie 1793

O benefitoch rastlinných olejov už bolo povedané veľa. Do popredia sa však teraz dostáva extra panenský lososový olej ako vynikajúci výživový doplnok pre zdravé srdce, bystrý mozog a dobrý zrak. Prečítajte si o ňom viac:

Čo sa v tomto článku dozviete?

  • Čo je to lososový olej a ako sa vyrába,
  • ako prospieva ľudskému zdraviu,
  • kde olej z lososa zohnať a ako ho správne užívať.

Pôvod hľadajte v Škandinávii

Kde inde, ako v oblasti plnej čerstvých rýb? Nórsko sa pýši veľmi vysokou spotrebou rýb a vďaka morským zdrojom sú odborníci na najrôznejšie rybie produkty, výživové doplnky s rybím tukom nevynímajúc. Už v stredoveku miestni ľudia zistili, že rybí tuk má skvelé hojivé účinky a používali ho na vonkajšie rany. Časom si všimli, že obyvatelia pobrežia sú zdravší, ako tí vo vnútrozemí a ukázalo sa, že to má spojitosť práve s konzumáciou rýb. A tak sa začal užívať rybí tuk aj vnútorne. 

Moderná doba priniesla mnoho ďalších poznatkov a začal sa vyrábať aj extra panenský olej z lososa. Prečo práve z neho? 

Každý rybí olej má trochu iný pomer mastných kyselín omega-3. Olej z lososa je špičkou, pretože obsahuje vyvážené množstvo ako kyseliny DHA podporujúcej mozog a nervovú sústavu, tak aj kyseliny EPA pre zdravé srdce. A naviac je tu i kyselina DPA: tá zvyšuje koncentráciu spomínaných EPA a DHA v krvi. Z lososového oleja tak vyťažíme úplné maximum. 

Olej z lososa pre zdravie v každom veku

Rybí tuk nám prospieva od detstva po starobu. Poďme sa pozrieť na to, čo je na ňom také dobré:

Ťažko by ste hľadali lepší zdroj vitamínu D. Naviac v prírodnej forme. Ako rybie mäso, tak aj rybí tuk patria medzi potraviny s vysokou koncentráciou Déčka, ktoré je dôležité pre imunitu a taktiež pre silné kosti. Práve kvôli tomu sa odporúča jesť ryby 3x týždenne. 

Ďalej sú to omega-3 nenasýtené mastné kyseliny. Aj tu by ste ťažko hľadali bohatší zdroj. Omega-3 sú potrebné pre správnu funkciu srdca a mozgu. Nie každý vie, že sú potrebné pre zdravé oči. Pretože si ich naše telo samo nevyrába, mali by sme mu ich dodávať formou lososového oleja. 

Ako si vybrať najlepší lososový olej?

U extra panenského oleja z lososa hrá rolu čerstvosť. Tú najvyššiu nájdete v produkte OmegaMarine PREMIUM. Proces získania oleja nepresahuje 75 minút od ulovenia ryby a tak sa môžete spoľahnúť na nórsku kvalitu.

OmegaMarine PREMIUM sú malé želatínové kapsuly s rybím tukom, ktoré nemajú žiadnu pachuť ani vôňu. Vďaka veľkosti sa veľmi jednoducho užívajú a dobre sa prehĺtajú. Dospelí ľudia užívajú 2-4 kapsuly denne. Odporúčame ich dlhodobé užívanie kvôli vitamínu D, a aj kvôli omega-3 kyselinám. Obe látky sú totiž v bežnom slovenskom jedálničku zastúpené pomerne málo. 

Vyskúšajte OmegaMarine PREMIUM na mesiac zadarmo (iba za poštovné a balné) a overte si účinky lososového oleja na vlastnej koži. Pre viac informácií kliknite sem. 

 

OmegaMarine PREMIUM

OmegaMarine PREMIUM Mesačné balenie

Vysoko kvalitný doplnok stravy s omega-3. Základom je najčerstvejší olej SALfresh získavaný z lososov žijúcich v priezračných vodách nórskych fjordov, ktorý je bežne v doplnkoch inak nedostupný. Nová receptúra doplnená o vitamín D na podporu imunitného systému.

Pridať komentár

Sdílet

Mohlo by vás zaujímať

On-line poradňa
MUDr. Iveta Plšeková
MUDr. Iveta Plšeková
Obvodná lekárka v Petržalke

Chcete sa opýtať na naše doplnky stravy a ich užívanie, opýtajte sa v online poradni našich odborníkov z pohodlia domova.

On-line poradňa