Viete, že jód podporuje mozgové funkcie? Máte ho dostatok?

Viete, že jód podporuje mozgové funkcie? Máte ho dostatok?

2 minúty čítanie 1533

Bez jódu by náš organizmus nemohol vôbec fungovať. Vedeli ste však, že rovnako dôležitý je pre mozog? Hneď sa dozviete, ako mu prospieva a koľko ho potrebujeme.

Základná živina pre kognitívne funkcie mozgu

Schopnosť učiť sa, pohotovo reagovať a pamätať si dôležité veci, tzn. kognitívne funkcie využívame denne. S pribúdajúcim vekom môžeme mať pocit, že sa zhoršujú, lenže nemusí to tak byť. Ľudský mozog nebol stvorený na to, aby v starobe nepracoval, priam naopak. 

Aby sme si však tieto kognitívne funkcie udržali, potrebujeme dostatok jódu. Viete, v akých potravinách ho nájsť a ako docieliť, aby nám jód nechýbal? 

Jódu potrebujeme tak akurát

Doporučená denná dávka pre dospelého človeka je 150 µg. Aby ste si to dokázali lepšie predstaviť – toto množstvo zodpovedá približne 100g porcii makrely. Málokto však je morské ryby každý deň, hoci nás k tomu odborníci neustále vyzývajú. 

Jód obsahujú všetky dary mora – ryby, kôrovce, ale aj morské riasy, čo je dobrá správa pre vegetariánov. Môžete ho tiež užívať prostredníctvom výživových doplnkov – veľmi odporúčame MemoComplex!

Jód v spojení s omega-3 kyselinami

Pokiaľ sa rozhodnete podporiť svoj mozog, je škoda spoliehať sa iba na jedinú látku. Vždy je výhodnejšie využiť to, že živiny sa vo svojich účinkoch dopĺňajú a spoločne podporujú kognitívne funkcie omnoho efektívnejšie. 

Veľmi dobrá je kombinácia jódu, omega-3 kyselín a vitamínu B. Zatiaľ čo jód sa postará o mentálne funkcie mozgu, omega-3 sa podieľajú na jeho vývoji. Vitamíny skupiny B sa následne starajú o duševnú pohodu a pomáhajú proti únave a vyčerpaní. Práve toto silné spojenie nájdete v produkte MemoComplex, o kterom píšeme v tomto článku. 

Stále ho môžete vyskúšať zdarma. Kliknite sem a objednajte si bezplatnú vzorku, zaplatíte iba cenu poštovného.

 

MemoComplex

MemoComplex Mesačné balenie

Prémiový doplnok stravy so starostlivo vybranými ingredienciami, navrhnutý na podporu mozgu a kognitívnych funkcií. Obsiahnutá kyselina DHA podporuje zdravú funkciu mozgu a vitamíny B1 a B12 napomáhajú k zníženiu únavy a vyčerpania.

Vaše komentáre

Peter Husák

Pre moju priateľku ktorá,to potrebuje, pracuje s počítačmi.

Pridať komentár

Sdílet

Mohlo by vás zaujímať

On-line poradňa
MUDr. Iveta Plšeková
MUDr. Iveta Plšeková
Obvodná lekárka v Petržalke

Chcete sa opýtať na naše doplnky stravy a ich užívanie, opýtajte sa v online poradni našich odborníkov z pohodlia domova.

On-line poradňa