Krajšie Vianoce pre nevidiacich a slabozrakých

Vianoce sú tým najlepším časom na dobré skutky. Nevidiacim a slabozrakým sme preto darovali 3 000 eur na nákup pomôcok, ktoré im uľahčia život.

Krajšie Vianoce pre nevidiacich a slabozrakých

Vnímať krásu zimnej prírody, rozpoznávať farby na stromčeku, čítať deťom po večeroch vianočné rozprávky. Možno to znie ako banalita, no nie pre zrakovo postihnutých. Osud ľudí, ktorí sa musia vyrovnávať so stratou zraku, nám nie je ľahostajný. Štvrtkové popoludnie 15. decembra 2016 sme im preto spríjemnili kultúrnym programom ako prejav obdivu za to, ako statočne kráčajú životom.

Príjemnú akciu v Krajskom stredisku Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska v Bratislave odštartovala vždy dobre naladená herečka Zuzana Vačková. Tentoraz sa zhostila nielen moderovania a ako naša ambasádorka odovzdala v mene NaturaMed Pharmaceuticals darovací poukaz v hodnote 3 000 eur do rúk predsedu ÚNSS Branislava Mamojku .

Vďaka tejto sume je združenie bohatšie o diagnostické testy na rozvoj zrakového vnímania detí do veku 7 rokov, notebooky, tablet, tlačiareň a iné príslušenstvo. Okrem toho prítomní hostia získali zdraviu prospešné omega-3 mastné kyseliny v podobe výživového doplnku OmegaMarine Forte+.

„Naše tradičné predvianočné stretnutie sa tentoraz koná tiež vďaka príspevku spoločnosti NaturaMed Pharmaceuticals, vďaka čomu je ešte  slávnostnejšie a dôstojnejšie,“ prehovoril k hosťom Ján Cesnek, predseda Krajskej rady Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Výnimočnosť tejto chvíle podčiarklo vystúpenie husľového virtuóza Rastislava Šípoša.

O tom, že o svoje zdravie sa treba starať v akomkoľvek veku, porozprávala naša výživová špecialistka Janka Trebulová. „Zdravie je ako dom. Keď nemá dobré základy, ľahko sa zrúti. Podobne je to aj so zdravím. Ak ho v mladosti začneme pestovať, vydrží nám dlho,“ pútavo vtiahla do svojej prednášky. Hostia sa tak dozvedeli nielen o zásadách racionálneho stavovania, ale aj o účinkoch omega-3 mastných kyselín na ľudský organizmus.

Akciu ukončilo vystúpenie hudobného zoskupenia Trio Impression. Dušu aj sluch prítomných potešili melódiami od Mozarta, Vivaldiho, Dvořáka aj niekoľkými slovenskými koledami.

On-line poradňa
MUDr. Iveta Plšeková
MUDr. Iveta Plšeková
Obvodná lekárka v Petržalke

Chcete sa opýtať na naše doplnky stravy a ich užívanie, opýtajte sa v online poradni našich odborníkov z pohodlia domova.

On-line poradňa