NaturaMed vysadil časť lesa na juhočeskej Kleti

V celej krajine sa sadia stromy, v NaturaMed sme sa rozhodli vysadiť rovno celý les. Už minulý rok odštartovala akcia s vysádzaním lesa na úpätí juhočeského vrchu Kleť. Tentokrát sa však na úpätí rovnakého lesa nevysádzali listnaté stromy, ale ihličnany.

NaturaMed vysadil časť lesa na juhočeskej Kleti

Počasie na Kleti prialo tentokrát skôr sadeniciam ako tým, ktorí ich sadili. Tí totiž mokli počas lejaku, ktorý neustával, iba striedavo slabol alebo silnel. O to väčším prekvapením bolo počúvať pozitívne ohlasy na akciu v takomto nečase.  

Rodina Stříbrných z Českých Budějovíc to okomentovala: „Zlé počasie nám vôbec neprekážalo. Naopak, vďaka tej mokrej pôde sa dobre kopalo,“ hovorí manžel, ktorý za celý deň vyhĺbil toľko dier na stromčeky, že sa mu o nich muselo aj snívať. „Ja som zasa mala radosť, že je postarané o deti. Tie mali program na celý deň,“ prezrádza pani Stříbrná, mamička dvoch ratolestí v predškolskom veku.

Na akcii usporiadanej v spolupráci s Lesmi ČR bol pripravený bohatý program pre všetky deti, ktoré prišli. Čakali na nich rôzne poznávacie súťaže a náučný chodník a mohli si aj vyskúšať vysadiť nejaký stromček.  

Priamo na mieste tiež mohli vidieť nový klip, ktorý sme pre deti nakrútili. „Je z prostredia rybičiek, takže sa to na tomto mieste naozaj hodilo. A deti z neho boli nadšené. Rodičia, priznávam, o trochu menej. Je to totiž také chytľavé, že to tak ľahko nedostanete z hlavy,“ vysvetľuje PR manažér NaturaMedu, Jan Řepa, ktorý sa výsadby zúčastnil tiež so svojou rodinou.

Na záver sadenia lesa, ktoré sa skončilo okolo poludnia, čakalo na všetkých milé prekvapenie. Lesy ČR nám totiž pripravili otvorený oheň a my si na ňom mohli opiecť špekáčiky. Rozhodne nešlo o akciu, na ktorej by sa mohol niekto sťažovať na hlad. Od rána mali všetci pracovníci k dispozícii občerstvenie, horúcu kávu a čaj.

Potešilo nás, že o akcii sa dozvedeli aj ukrajinské mamičky, ktoré vzali svoje ratolesti a prišli, aby mohli aspoň jeden deň myslieť na niečo príjemné. Potešilo ich, že sú v lese na čerstvom vzduchu. Aby sme urobili radosť nielen im, ale všetkým vysádzajúcim, pripravili sme pre každú rodinu tašku s našimi výživovými doplnkami.

A koľko stromčekov sme za takéhoto „psieho“ počasia vysadili? Dohromady 875! Pokiaľ teda pôjdete niekedy na Kleť, uvidíte ceduľu, ktorá označuje, kde sme vysadili kúsok lesa. Tak čo, pridáte sa k nám na jeseň aj Vy?  

On-line poradňa
MUDr. Iveta Plšeková
MUDr. Iveta Plšeková
Obvodná lekárka v Petržalke

Chcete sa opýtať na naše doplnky stravy a ich užívanie, opýtajte sa v online poradni našich odborníkov z pohodlia domova.

On-line poradňa