Autom, peši alebo na bicykli?

Autom, peši alebo na bicykli?

2 minúty čítanie 1498

Štrnásty november je Medzinárodným dňom bez áut. Už ste premýšľali, či sa zapojíte a nahradíte tak auto nejakým ekologickejším dopravným prostriedkom? Čo tak začať deň na bicykli alebo svižnou prechádzkou?

Buďme ohľaduplnejší

Jedným z hlavných dôvodov, prečo by sme na tento deň nemali zabúdať, je práve ekologický rozmer. V dnešnej dobe na jednu rodinu pripadajú až tri osobné autá, čo naozaj nie je málo. Veľmi dobre si uvedomujeme, že dochádzanie do práce či školy autom je pohodlné a časovo menej náročné ako doprava autobusom či na bicykli. 

Je však potrebné sa zamyslieť, či nemôžeme auto aspoň z času na čas vymeniť napríklad za električku alebo autobus. Je nám jasné, že v niektorých oblastiach sa bez auta nezaobídeme, ale v každom väčšom meste môžeme využiť mestskú hromadnú dopravu a ušetriť tak planétu aj svoju peňaženku. 

Ekológia na prvom mieste

Aj pre nás je ekológia veľmi dôležitá. Každoročne sa zapojíme do Medzinárodného dňa bez áut a v tento deň vymeníme autá za alternatívne dopravné prostriedky. A ohľaduplnosť voči životnému prostrediu je jednou z hlavných myšlienok našej firmy. Ako ste si už v minulosti mohli prečítať v našich článkoch, je pre nás dôležité, aby výroba našich výživových doplnkov mala čo najmenší negatívny vplyv na životné prostredie. A ide nám aj o to, aby lososy, ktoré sú pre nás chované na ekologickej farme, mali dôstojné životné podmienky. 

Či už otázku ekológie riešite vo väčšej alebo menšej miere, každý krok sa počíta, dokonca aj ten najmenší. Aj keby ste mali vymeniť auto za iný dopravný prostriedok iba počas tohto jediného dňa, prispejete tým k zdravšej a zelenšej planéte. 

Ústretový krok aj pre naše telo 

A pokiaľ vymeníte auto napríklad za bicykel, bude to mať benefity nielen pre planétu, ale predovšetkým pre naše telo. Svižná ranná prechádzka alebo jazda na bicykli nám vykúzli lepšiu náladu na celý deň. Pokiaľ nevlastníte bicykel, v dnešnej dobe je možné použiť zdieľané bicykle alebo kolobežky a dopraviť sa tam, kam potrebujete, doslova za pár eur. 

A v neposlednom rade je dôležité zmieniť aj benefity pešej chôdze. Čo si tak počas nasledujúceho víkendu naplánovať peší výlet alebo dlhú jesennú prechádzku s rodinou? 

 

Pridať komentár

Sdílet

Mohlo by vás zaujímať

On-line poradňa
MUDr. Iveta Plšeková
MUDr. Iveta Plšeková
Obvodná lekárka v Petržalke

Chcete sa opýtať na naše doplnky stravy a ich užívanie, opýtajte sa v online poradni našich odborníkov z pohodlia domova.

On-line poradňa
image/svg+xml ?