Detský domov Studienka navštívila Anna z Ľadového kráľovstva

Hoci sa tešíme z prvých teplých dní, Detský domov Studienka sa v stredu 29. marca 2017 premenil na Ľadové kráľovstvo. Tunajšie deti vďaka nám navštívila odvážna princezná Anna z rovnomennej rozprávky, spolu s herečkou Zuzkou Vačkovou.

Detský domov Studienka navštívila Anna z Ľadového kráľovstva

Zatiaľ čo sa v rozprávke princezná Anna, sestra ľadovej kráľovnej Elsy, vydala na nebezpečnú cestu za prelomením kliatby svojho milovaného kráľovstva, v Detskom domove Studienka ju čakala o niečo príjemnejšia úloha – detičkám spríjemniť popoludnie, potešiť ich pesničkami a odovzdať im od nás niekoľko milých darčekov vrátane šeku v hodnote 4 200 eur.

Pravidelne sa snažíme pomáhať tým, ktorí pomoc skutočne potrebujú, aj preto sme sa rozhodli podporiť Detský domov Studienka. Ich náročnú prácu si veľmi vážime a veríme, že tieto prostriedky napomôžu k skvalitneniu života a tiež radosti všetkých detí v domove.

Darovací šek odovzdala riaditeľke detského domova Renáte Matejovej naša ambasádorka a vždy usmiata herečka Zuzka Vačková. Veľká časť peňažných prostriedkov bola použitá na vybavenie tzv. tmavej senzorickej miestnosti, ktorá na znak vďaky bude niesť herečkino meno – Zuzanka. Senzorická miestnosť slúži na zlepšenie kvality života a rozvoja osobnosti detí s mentálnym postihnutím. Stará sa najmä o stimuláciu zrakových schopností, ako uvedomovanie si svetla, sledovacie schopnosti a rozpoznávanie farieb.

„Chceme veľmi pekne poďakovať spoločnosti NaturaMed za to, že sa rozhodli pre podporu detí, ktoré naozaj majú jediný domov v Detskom domove Studienka. Ich zdravotné obmedzenie im uberá na možnostiach tráviť čas mimo jeho priestorov. Avšak práve vďaka vašej podpore  a zakúpeniu pomôcok sa deti posúvajú ďalej, prenášajú do iných sfér a rozvíjajú to, čo majú hlboko ukryté. Je úžasné, ak na ich životnej ceste dostávajú kvalitné sprevádzanie a práve to sa vďaka podpore podarilo,“ hovorí riaditeľka zariadenia.

Detičky na posilnenie zdravia od nás dostali aj 100 kusov výživových doplnkov OmegaMarine Family s obsahom vysoko kvalitných omega-3 mastných kyselín z Nórska. Žuvacie kapsulky sú sladené stéviou a obohatené o vitamíny A, D a E, ktoré posilňujú imunitný systém a majú okrem iného pozitívny vplyv na zrak, rast, stavbu kostí aj zuby. Malých maškrtníkov obzvlášť potešili balíčky s ovocným a sladkým prekvapením.

On-line poradňa
MUDr. Iveta Plšeková
MUDr. Iveta Plšeková
Obvodná lekárka v Petržalke

Chcete sa opýtať na naše doplnky stravy a ich užívanie, opýtajte sa v online poradni našich odborníkov z pohodlia domova.

On-line poradňa