Pomohli sme malým a veľkým táborníkom

V súťažnom duchu sa niesol už 17. ročník letného Onko tábora pre deti a teenagerov pod patronátom združenia Klub Detskej Nádeje. A keďže my úsmevy na detských tvárach vidíme veľmi radi, rozhodli sme sa tento rok tábor podporiť.

Pomohli sme malým a veľkým táborníkom

Čo by to bolo za leto bez zábavy, nezabudnuteľných zážitkov a nových kamarátov? Združenie Klub Detskej Nádeje preto zorganizovalo aj tento rok pre deti na úvod prázdnin letný tábor v rekreačnom zariadení Priedhorie – Pružina, ktoré je zasadené do prostredia krásnej prírody. Bezplatného týždenného tábora sa zúčastnili deti s onkologickou diagnózou (vo veku od 6 – 18 rokov), ktoré sprevádzali aj ich súrodenci. My sme boli samozrejme pri tom a dňa 3. 7. sme pre ne pripravili deň plný súťažných disciplín a množstva zábavy. Podujatia sa zúčastnila aj naša ambasádorka Zuzka Vačková a ešte predtým, než sa deti rozpŕchli na jednotlivé stanovištia, Zuzka odovzdala zástupcom združenia darovací šek v hodnote 1000 eur. Suma poslúži združeniu na aktivity a materiálne zabezpečenie ďalších letných či zimných detských táborov.

Po oficiálnej časti už nič nebránilo tomu, aby sa naplno rozbehol súťažný deň. Ten sa niesol v téme Tajní agenti. Téme boli prispôbosené aj jednotlivé disciplíny, ktoré mali preveriť predpoklady mladých táborníkov stať sa tými najlepšími agentmi. Naša Zuzka si dokonca sama zobrala na starosť jedno stanovište a rozdávala deťom pečiatky za splnenie súťažnej disciplíny. Malí a väčší súťažiaci absolvovali desať súťažných stanovíšť. Medzi nimi nechýbalo ani strieľanie z vodnej pištole, skúška obratnosti alebo odriekanie Prísahy tajného agenta.

Deťom sme dopriali aj trochu kreatívneho vyžitia a nechali sme ich pomaľovať biele tričká textilnými farbami podľa svojej chuti. A viete, ktoré motívy sa objavovali najčastejšie? No predsa veľký klobúk, tmavé slnečné okuliare a, samozrejme, tri číslice, charakteristické pre najznámejšieho agenta na svete – Jamesa Bonda, známeho aj ako Agent 007.

Na záver Zuzka rozdala deťom agentské diplomy spolu s balíčkami so sladkou odmenou a darčekmi, starším animátorom sme do balíčkov prihodili aj balenie OmegaMarine Forte+ na vyskúšanie.

Sme radi, že sme mohli byť aspoň na jeden deň súčasťou letného tábora a aspoň trochu podať deťom pomocnú ruku. Veríme, že si tento deň užili rovnako ako my.

 

On-line poradňa
MUDr. Iveta Plšeková
MUDr. Iveta Plšeková
Obvodná lekárka v Petržalke

Chcete sa opýtať na naše doplnky stravy a ich užívanie, opýtajte sa v online poradni našich odborníkov z pohodlia domova.

On-line poradňa